(English below)

Trälåda som används till bokförvaring

Dag 3! Använd det du redan har.

Vi bor litet och har därför inte plats för så mycket. Jag vill heller inte HA så mycket saker och därför gillar jag när saker kan användas till fler än en sak. Här kommer några exempel. Vi dricker mycket smoothies och jag gör ofta havre/mandelmjölk. Behöver jag en speciell smoothiekanna till det? Nix. Vår fina karaff jag fått av en vän fixar biffen.

Kanna som funkar prima till hemgjord havremjölk

Leksaksförvaring goes soffbord goes bokhylla. Jag älskar trälådor och den här smarta hade vi först barnböcker i, men när de flyttade in i hyllan gjorde den ett kort gästspel som soffbord en kväll innan legot flyttade ner i den.

Ett annat sätt det här tankesättet är bra är när det kommer till att använda upp saker. Allt från halvtomma pastapaket till den extra tandkrämstuben till den lilla burken med specialmusli. Använd det innan du köper nytt!

Kryddburk goes vas!

Sista tipset, när du tycker att du behöver eller vill ha något – kolla först hemma vad du redan har. Kanske kan den gamla marmeladburken funka som en vas?

Har du några prylar som används på flera sätt?

One thought on “Zero waste 30 day challenge – day 3: make do with what you have”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.